Zaujímavosti, ktoré Vám môžu uľahčiť život

MANIFEST 2020

MANIFEST 2020

MANIFEST 2020 O VPLYVE STAVEBNÍCTVA NA ŽIVOTNÉ PROSTREDIE Prečo podporujeme Manifest 2020 o vplyve stavebníctva na životné prostredie: Nedávno sme prispeli svojim podpisom na výzvu slovenských architektov a stavebníkov, ktorej cieľom je výrazne znížiť negatívny dopad...

Celulózová izolácia vs. PUR pena

Celulózová izolácia vs. PUR pena

Fúkaná vs. striekaná izolácia Dva odlišné materiály s rovnakým účelom Pri riešení otázky zatepľovania je možné zvážiť niekoľko alternatív - polystyrén už dávno nie je jedinou možnosťou. Do popredia sa v súčasnej dobe dostávajú fenomény ako striekaná alebo fúkaná...

Zatepľovať sa dá aj zdravo a ekologicky

Zatepľovať sa dá aj zdravo a ekologicky

V súčasnej dobe, kedy príroda čelí obrovským globálnym problémom, či už ide o globálne otepľovanie alebo samotné znečistenie planéty, je veľmi dôležité nielen zamyslieť sa, ale aj konať. Najčastejšou výhovorkou sa stávajú výroky v nasledovnej forme: „veď tá moja jedna...

Kvalitná tepelná izolácia

Kvalitná tepelná izolácia

Kvalitná tepelná izolácia  zvládne oveľa viac ako chrániť pred chladom. Ako ju nájsť a vybrať tu správnu?Tohtoročná zima, svojimi nízkymi teplotami preverila nejednu domácnosť. Napadlo vás preto, ako znížiť náklady na vykurovanie v budúcom roku? Alebo si plánujete postaviť nový domček, v ktorom chcete prežiť pohodlne množstvo ďalších rokov a preto uvažujete o jeho zateplení už teraz? Podobné otázky trápia množstvo ľudí, ktorí plánujú riešiť svoje nové bývanie, ale aj tých, ktorí sa chystajú vylepšiť to aktuálne.

Prečo vlastne vzniklo IZOLEKO?

Prečo vlastne vzniklo IZOLEKO?

Od začiatku sme vedeli, že s firmou PERISO chceme robiť zdravé a kvalitné drevostavby. S vedomím, že v týchto stavbách budú bývať ľudia, naši klienti, sme zodpovedne pristúpili k štúdiu, aby sme vybrali tie najlepšie konštrukcie a materiály. Ku každému domu sme pristupovali, ako by sme v ňom mali bývať my sami.

Výber vhodného pozemku

Výber vhodného pozemku

Nájsť vhodné miesto pre život, ktoré bude poskytovať potrebné zázemie pre stavbu domu nie je vôbec jednoduché, no nie je ani nemožné.
Aby sme Vám uľahčili stavbu samotného domu, zvážte najprv tieto kritériá pozemku.

Drevostavba a jej výhody

Drevostavba a jej výhody

Pojem „drevostavba“ nie je zatiaľ presne definovaný. Povedzme že drevostavba je stavba, ktorá používa pre svoju nosnú konštrukciu drevo a materiály na jeho báze.

Pasívne domy

Pasívne domy

Pasívny štandard stavby vznikol ako reakcia na snahu výrazne znížiť spotrebu energie na prevádzku stavby. V našich klimatických podmienkach potrebujú stavby na svoju prevádzku cca. 40% všetkej vyrobenej energie.

Difúzia vodnej pary

Difúzia vodnej pary

Dnes poznáme difúzne otvorené a uzatvorené konštrukcie, pričom trend posledných rokov bol stavať častejšie difúzne uzatvorené konštrukcie. Vrátime sa späť k difúzne otvoreným? Počuli ste už o týchto pojmoch? Z praxe vieme, že množstvo ľudí, ktorý sa zaujímajú o stavbu rodinného domu, nevie aký je medzi nimi rozdiel a nikdy o tomto delení nepočuli. Ďalší už o nich počuli, no nevedia, pre ktorú z nich sa rozhodnúť, ako fungujú a čo je pri nich dôležité dodržiavať a na čo si dať pri realizácii pozor.